Makedon-Pers Savaşları; Anadolu'da Büyük İskender Efsanesi- 29 Ocak 2024 Tulga Albustanlıoğlu
Programı İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız
Antik Helen Pers ve Makedon Savaşları Siyasal Tarihi Nasıl Etkiledi.-22 Ocak 2024 Tulga Albustanlıoğlu
Programı İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız
Antik Dönemde Doğu Batı Karşılaşmalarının Uygarlık Tarihine Etkiler-15 Ocak 2024 Tulga Albustanlıoğlu
Programı İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız
"Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık" Kanal B Günce 30 Ekim 2023
30 Ekim 2023 tarihli Kanal B Günce Programında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğr.Gör. Hakan Özler "Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık" fotoğrafını çeken dedesi Hüsnü Kazım Özler'i, BÜKSAM Müdürü-Gastronomi ve Mutfak Sanatları Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu İstiklal Savaşı Madalyalı dedesi Nafiz Soysal ve onun erkek kardeşi Cumhuriyetimizin ilk pilotlarından Gedikli Makinist-Pilot Osman Nuri Soysal' anlatıyor.
Programı İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız
Anadolu Arkeolojisinin Kültürel Kökenleri Kanal B Günce 12 Haziran 2023-Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
Programı İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız
"Bir Phrygia Kabının Anadolu Kültürüne Anlattıkları"- 29 Mayıs 2023 Kanal B Günce Programı. Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
Programı İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız
Antik Ocaklardaki Yazıtlardan Tarihi ve Mimari İpuçları Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız
Anadolu'nun Binlerce Yıllık Depremler Tarihi- Tulga Albustanlıoğlu- Kanal B Günce Programı-27 Şubat 2023
İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız
Deneysel Bir Roma Yemeği Çalışması- Convivium
Gastroarkeoloji kapsamında Antik Zeugma Kenti Roma Dönemi pişirme kap örneklerinin Başkent Üniversitesi Seramik Sanat ve Uygulama Merkezi Müdürü Sibel Aktaş ve seramik sanatçısı Elvan Çelik tarafından yeniden üretilerek hayat bulmasıyla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Dr. Öğr. üyesi Arkeolog ve BÜKSAM Müdürü Tulga Albustanlıoğlu tarihsel sunumu Öğr. Şef. Servet Kazım Güney yemek üretimi ve yine aynı bölümde Gıda Mühendisi Doç.Dr. İlkay Yılmaz ve Dr. Öğr.Üyesi Nurten Günaydın Beyter 'in duyusal analiz çalışmalarıyla Antik Roma Mutfağı üzerine 3 Şubat 2023 Cuma deneysel bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Zeugma Antik kentinin yerleşik Lejyonu LEG IIII Scytica’nın generali Gaius Aemilius Maximus ile LEG IIII Flavia Felix Lejyon Generali Traianus Mucianus arasındaki Zeugma kentindeki antlaşma Convivium’u (Akşam Yemeği) tarihsel etkinliğin senaryosunu oluşturmaktadır. Zeugma Kazı Başkanı Prof.Dr. Kutalmış Görkay İngiltere Oxford, Zeugma Kazı Başkan Yardımcısı ve Zeugma Yemek Kültürü ve Seramikleri üzerine çalışan Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol Ankara ve Masterchef Deniz Orhun İstanbul'dan Çevrimiçi katılmış ve çalışmaya onur vermişlerdir. Duyusal Analizi gerçekleştirilecek yemeğin menüsünü Lactuca Patina. Marul ile hazırlanan kıvamlı çorba, Vitellina Fricta: Dana eti ve kuru üzüm ile hazırlanan et yemeği Libum: Peynirli kek oluşturmaktadır.
İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız
Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu Kanal B Sağlıklı ve Formda Sohbetler Anadolu Beslenme Kültürü 21 Ocak 2023
Kanal B Günce Programı- "Anadolu Arkeolojisinin İlkleri-Pergamon"-Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
Dr. Öğr Üyesi Tulga Albustanlıoğlu- Kanal B Günce Antik Anadolu'nun İlkleri 2. 29 Aralık 2022
Tulga Albustanlıoğlu " Antik Dönemde Anadolu Gastronomi Kültürü" Başkent Üniversitesi Kültür Haftası
Günce Antik Anadolu'nun İlkleri 5 Aralık 2022
Tulga Albustanlıoğlu Güven Sağlık Yaşam Semineri Gastroarkeoloji
Başkent Kültür Yolu Festivali İnandık Vazosu Etkinliği 10 Ekim 2022
Tulga Albustanlıoğlu- Servet Kazım Güney Roma Pompei Ekmeği Kanal B Günce
Tulga Albustanlıoğlu-Sibel Aktaş İnandık Vazosu Kanal B Günce
Kanal B Günce Anadolu Arkeolojisinde Bilinmeyenler
Kanal B Başkent Durağı Tulga Albustanlıoğlu-Gastroarkeoloji 13 Mayıs 2022
Anadolu Gastroarkeolojisinin Gastronomi Kültürüne Olan Yansımaları Kanal B Günce-16.03.2022
Günce 30 Kasım 2021 Anadolu'nun Gastroarkeolojisi
Mimariden Tarihi Deşifre Edebilmek: Antik Çağ Taş Ocaklarında Yazıtlar Bize Ne Anlatıyor?
https://www.youtube.com/live/8CXCAXS5dzE?feature=share
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu ve Doç.Dr. Canan Tanrısever ile Antik Yunan Üzerine Doğru Bilinen Yanlışlar
https://www.youtube.com/live/Yh3lG-bxLyI?feature=share
2. Koku ve Tat Sempozyumu, Ankara Ufuk Üniversitesi
Kanal B Nereden Nereye Programı Gastronomi Tarihi
Antik Roma Mermer Ocakları ve Kitap Tanıtımı
Kanal B Günce 16 Mayıs 2022 Ankara Arkeolojisinde Bilinmeyenler (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Konuk)
Kanal B Başkent Durağı 13 Mayıs 2022 Anadolu Gastroarkeolojisinin Gastronomi Kültürüne Olan Yansımaları (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Konuk)
-Kanal B Günce 16 Mart 2022 Anadolu Gastroarkeolojisinin Gastronomi Kültürüne Olan Yansımaları. (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Konuk)
-Kanal B Günce 30 Kasım 2021 Anadolu'nun Gastroarkeolojisi. (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Konuk)
Tarih ve Tasnif Tarihsel Serüveni İçinde Ateşin Bulunması ve Yemek Pişirme. TRT 1 Radyo. (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Konuk)
-Gastronomi Sanatına Yön Veriyorlar. 17 Kasım 2020 Sonsöz Gazetesi Haberi. (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu)
-Gastronomi ve Yiyeceğin Tarihi. Kanal B . Nereden Nereye Programı. (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Konuk)
2 Bin Yıllık Pompei Ekmeği'nin Yapım Projesi. Kanal B Ana Haber. (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu)
Antik Roma Mermer Ocakları ve Kitap Tanıtımı. Kanal B .Yeldeğirmeni Programı. (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Konuk)
Roma Dönemi Mermer Ocakları- Kanal B Yaşayan Kültür Mirası Programı. (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Konuk)
Gezsen Anadolu'yu, TRT Dış Yayınlar Kültür ve Sanat Programı. (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu)
Çarşamba Gezginleri. Radyo Başkent Arkeoloji-Kültür-Gezi Programı. (Prof.Dr. Özcan Yağcı- Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
Ay Işığında Agora. Roma İmparatorluk Dönemi Mermer Ocakları Organizasyonu. Radyo ODTÜ. (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Konuk))
Kadınca. Antik Anadolu'da Kadın. Radyo Başkent (Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Konuk)