Hitit Mutfağı üzerinde bir çok paylaşım ve üretim var. Ancak kesin olan bir konu varsa “Doğru olanı ne kadar bildiğimiz. Hititçeyi bilmeden, anlamadan yapılan yorumlar, paylaşımlar veya üretimler ne derece gerçeği yansıtıyor?” Bu konuya açıklık getirilmesi amacıyla Başkent Üniversitesi Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi (BÜKSAM) tarafından 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü Saat 20.00'de "Anadolu'nun Yazıya Geçirilmiş En Eski Yemeklerini Üreten Hitit Mutfağı: Yeni Bir Değerlendirme" konulu konferansta dünyanın sayılı Hititoloji uzmanlarından Münih Üniversitesi öğretim üyesi Hititolog ve Eskiçağ Tarihçisi Sayın Prof.Dr. Ahmet Ünal’ı konuk oldu.