BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi (Büksam)

Anadolu Uygarlıklarından İzler İstanbul

BÜKSAM Yönetim Kurulu Üyemiz ve Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi  Dekanı Prof.Dr. Adnan Tepecik Anadolu Uygarlıkları ve Sanat Üzerine" konulu bir panele katılacak.

Anadolu Uygarlık tarihinin, çağdaş sanatın usta temsilcileriyle yorumlandığı, disiplinler arası buluşmayla oluşturulan "Anadolu Uygarlıklarından İzler İstanbul" projesi kapsamında ayrıca bir grup genç sanatçının hazırladığı, Kültepe Tabletleri'ni konu alan "Bellek Kültepe" adlı sergisi de ziyaret edilebilecek.Projede aynı zamanda sanatçı Şefika Kutluer'in European Baroque Ensemble ile birlikte vereceği konserin yanı sıra 2 Aralık 2021 tarihinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde  "Anadolu Uygarlıkları ve Sanat Üzerine" konulu bir panel düzenlenecek. Panelde, sanatçı ve İmoga Müzesi'nin kurucusu Prof. Süleyman Saim Tekcan, Kültepe Kazı Başkanı Prof.Dr. Fikri Kulakoğlu, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi  Dekanı Prof.Dr. Adnan Tepecik, Hacettepe Üniversitesi Seramik Bölümü Başkanı Doç.Dr. Mutlu Başkaya ve Ankara Resim Heykel Müzesi Müdürü Erdem Akkurt konuşmacı olarak yer alacak.